EKOTURİZM Projesi

EKOTURİZM Projesi Nasıl Hazırlanır? Başvuru süreci nasıl işliyor? "Hem Ekolojik Hem Turistik"

Ekoturizm, doğal güzelliklerin ön plana çıkarıldığı, insanlığın özünde olan doğal ve organik bileşenlerle etkileşime geçmeyi konsept olarak sunan, yerel halkı desteklemenin yanı sıra en az zararla turistik etkinlikleri gerçekleştirmeyi sağlayan bir alternatif turizm çeşididir. İklim değişikliği ve küresel ısınma, Covid-19 pandemisi sonucu insanların kentlerden kıra göçünü hızlandırmıştır. Bir çok gelişmiş ülkedeki turizm anlayışında başlayan bu değişim ekoturizm alanlarına olan ilgiyi günden güne artırmaktadır. Bununla birlikte yıllardır süre gelen otel tatilleri, yerini ekoturizm, agroturizm, yayla turizmi konaklamalarına ve etkinliklerine bırakmaya başlamıştır. Bu yazımızla sizlere arazilerinizi nasıl ekoturizm alanlarına dönüştürebilir, turizm çeşitliliğinden gelir elde ederken doğanın korunmasına ve yöre kalkınmasına nasıl destek olabileceğinizi anlatacağız.

 

Her ölçekteki imar planı yapmaya yetkili Turk Planlama Müh. ve Tic. LTD. ŞTİ. ile iletişime geçerek ekoturizm vb. konularda proje ve yatırımlarınızla ilgili danışmanlık almak için A Grubu Yüksek Şehir Plancısı Bülent Türkoğlu'nu ( 0533 375 21 05 ) arayarak bilgi alabilirsiniz.

Ekoturizm Yerleşim Planı - Bungalov Evler

Ekoturizm imar planlarında 27 Mayıs 2022 itibariyle minimum parsel büyüklüğü 15.000 m² (15 dönüm)'dir. Bu alanların % 45'lik kısmının Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca umumi ve kamu hizmet alanlarına ayrılması zorunludur.

Ekoturizm Alanlarında Yapılaşma Koşulları:

  • Ayrık Nizam

  • Emsal : 0,10 (%10)

  • Bina Yüksekliği (En fazla): 2 KAT

  • Bodrum Kat: En fazla 1 adet yapılabilir.

(Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz, sadece servis alanı olarak kullanılmakla birlikte emsale dahil değildir. Bodrum kat, sadece ana yapıda yer alabilir.)

Ekoturizm projesi nasıl hazırlanır? Başvuru sürecinde neler gereklidir?

Ekoturizm projeleriniz ve yatırımlarınızla ilgili tüm sorularınızı A Grubu Yüksek Şehir Plancısı Bülent Türkoğlu'nu ( 0533 375 21 05 ) arayarak sorabilirsiniz. Her ölçekte imar planı yapmaya yetkili Turk Planlama Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ekoturizm vb. projeleriniz ve yatırımlarınız için imar planı sürecinin başından sonuna kadar sizlere profesyonel danışmanlık hizmeti vermektedir.

(Projeleriniz ve yatırımlarınızda uzman ekiplerle çalışmak proje sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlar.)

Üst ölçekli imar planları - imar planı yönetmeliği doğrultusunda, uzman ekibimiz tarafından hazırlanan ekoturizm alanları için uygun ve kazançlı yer seçimi verileri ile yatırıma uygun arazileri de sizlere sunuyoruz. İmar planlarında "Turizm Alanı" olarak ayrılmamış alanlar için herhangi bir turizm tesisi yapılamaz. İmar planı sınırlarına girmeyen arazileriniz için de imar planı hazırlanması konusunda danışmanlık hizmetimizle bütün süreci şeffaf bir şekilde sizlere aktarıyoruz.

Eğer ekoturizm projeleri ve yatırımları konusunda karar verdiyseniz yazının bundan sonraki bölümünü okuyarak nasıl hazırlanabileceğini öğrenebilirsiniz.

 

0533 375 21 05

BUNGALOV - EKOTURİZM

Ekoturizm Projelerinde Şartlar

  • Minimum İfraz Şartı : 15000 m²

  • Minimum Parsel Cephesi : 20 m.

  • Yoldan Cephe Alma Durumu : Parselin taşıt yolundan cephe alması gerekmektedir. Kadastral yollardan alınan cephe geçerli değildir.

  • İki Yapı Arası Mesafe : Minimum 10 m.

  • Yapı Yaklaşma Mesafesi :

  • Köy - Mahalle yolundan 25 m.

  • Kadastral yollardan 10 m.

  • Komşu parsellerden 5 m.

  • Yapılaşma Koşulları :

  • Ayrık Nizam

  • Emsal : 0,10

  • Yapı Yüksekliği : 7,50 m.

Ekoturizm alanının yapılabilmesi için öncelikle parselinizle ilgili temel bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Parselin büyüklüğü, cinsi, yola cephesi gibi temel bilgiler sonucunda bizleri arayarak diğer konularla ilgili imar planı danışmanlık hizmetinizi alabilirsiniz.

  1. Planlama Yapılacak Alanın Konumu ve Bölgenin Özellikleri : Ülke ve bölge konumundaki yeri, alanın ulaşım bağlantıları belirtilmelidir.

  2. Ekoturizm Parselinin Durumu : Planlamaya girecek parselin mülkiyet durumu, büyüklüğü, tapu kaydı belirtilmelidir.

  3. 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Durumu: Planlamaya girecek alanın üst ölçekli planlarda durum tespiti yapılmalıdır. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerinden elde edilen parsel verisinin planlar ile çakıştırılması gerekmektedir.

  4. Taşınmazın Halihazır Durumu : 1/5000 ve 1/1000 ölçekli halihazır haritaları ve onay durumları belirtilmelidir.

  5. Planlama Alanının Jeolojik Durumu : İmar planı yapılacak alana ilişkin jeolojik durum değerlendirmesi çalışmaları konunun yetkilileri tarafından hazırlatılarak onaylanması gerekmektedir.

  6. Üst Ölçekli Plan Durumu : İlgili parselin üst ölçekli (1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı) planlarda hangi alan kullanımında yer aldığı ve planlama çalışması kapsamında alınan izinlerin belirtilmesi gerekmektedir.

  7. Kurum Görüşleri : İmar planı yapılacak alana ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli görüşlerin alınması gerekmektedir. Planlama alanına ilişkin ekoturizm alanı olarak planlanmasına yönelik herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin görüşler belirtilmelidir.

  8. Ekoturizm Planlamanın Amacı ve Plan Gerekçesi : Planlama alanının hangi amaçla kullanılacağına ilişkin talebin belirtilmesi gereklidir. Plan notları ile yapılacak turizm faaliyetlerine ilişkin gerekli bilgilerin, önlemlerin ve düzenlemelerin belirtilmesi gerekmektedir. (Örneğin: Yapılacak turizm tesislerinin yapı yüksekliği, nizamı gibi yapılaşma koşulları, yöre mimarisine uyumluluğa ilişkin mimari detaylar vb.)

  9. Planlama Alanına İlişkin Arazi Analizleri : İmar planı yapılacak alanın eğim, bakı, yükseklik, havza vb. durumlarına ilişkin coğrafi bilgi sistemleri analiz çalışmalarının yapılması gerekmektedir.

  10. Öneri nazım imar planı ve uygulama imar planı çalışmaları, Mekansal Planlar yapım Yönetmeliği doğrultusundaki hususlara göre raporda belirtilmelidir.

Yukarıda sıralanan detaylara göre hazırlanan aşamalar sonucu imar planı ilgili kurumlarda askıya çıkarak onay aşaması beklenmektedir. Süreç içerisinde çalışmanın zenginleştirilmesi ve yatırım alanının fotogerçekçi şekilde hazırlanan 3 Boyutlu görsel ve animasyon çalışmaları da rapora eklenerek alana ilişkin konseptin anlatımında yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda hazırlanan 3 Boyutlu görseller reklam ve pazarlama konusunda oldukça yarar sağlamakla birlikte geniş kitlelere ve ekoturizm ziyaretçilerine kısa sürede ulaşılmasını da sağlamaktadır. Bu konuda uzman ekibimiz sizler için proje ve yatırımlarınızı güçlendirecek 3 boyutlu konsept çalışmalar hazırlamaktadır.
Ekoturizm projeleriniz ve yatırımlarınız için bir sonraki yazımızda sizler için ekoturizm alanlarını paylaşacağız. Takipte kalmayı unutmayın.
Her ölçekteki imar planı yapmaya yetkili Turk Planlama Müh. ve Tic. LTD. ŞTİ. ile iletişime geçerek ekoturizm vb. konularda proje ve yatırımlarınızla ilgili danışmanlık almak için:
A Grubu Yüksek Şehir Plancısı Bülent Türkoğlu'nu ( 0533 375 21 05 ) arayarak bilgi alabilirsiniz.

 

ÇANAKKALE - BALIKESİR EKOTURİZM SAĞLIK TURİZMİ ALANLARI

ÇANAKKALE - BALIKESİR EKOTURİZM SAĞLIK TURİZMİ ve GÜNÜBİRLİK TURİZM ALANLARI


WhatsApp
Hemen Ara